Προγυαλισμένα


Το προγυαλισμένο δάπεδο είναι ένα ξύλινο δάπεδο τριών στρώσεων.

Η πρώτη στρώση αποτελείται από φυσικό ξύλο μασίφ πάχους 4 mm, το εσωτερικό από λευκή ξυλεία έλατο ή πεύκο και η βάση από κόντρα πλακέ, το οποίο βοηθάει να μην πιτσικάρει το ξύλο.

Ποια ειναι τα πλεονεκτήματά του;
1. Εϊναι προβερνικωμένο, περασμένο σε ειδικά μηχανήματα με 7 στρώσεις βερνίκι, το οποίο το καθιστά πολύ ανθεκτικό στην κρούση σε σχέση με τα μασίφ δάπεδα που γυαλίζονται μετά την τοποθέτησή τους.
2. Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να πατηθεί αμέσως μετά την τοποθέτησή του, δίνοντας τη δυνατότητα σε περίπτωση ανακαίνισης το σπίτι να είναι άμεσα λειτουργικό.
3. Είναι οικονομικό σε σχέση με το μασίφ ξύλο
4. είναι προιόν οικολογικό, καθώς για την παραγωγή του χρειάζεται πολύ μικρότερη ποσότητα πρώτης ύλης σε σχέση με τα μασίφ δάπεδα και με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο σωστή διαχείριση των φυσικών δασών του πλανήτη μας.
5. Εϊναι φυσικό προιόν και διατηρεί τις ιδιότητες του ξύλου, ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, και με μικρότερες συστολές – διαστολές χάρη στην εσωτερική σου στρώση (λευκή ξυλεία).
6. είναι ανθεκτικό στην υγρασία και σφουγγαρίζεται άφοβα.

Τοποθέτηση
Η τοποθέτηση του μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:


1. μπορεί να τοποθετηθεί πλωτό, τοποθετώντας ένα ειδικόυπόστρωμα πάνω στην υπάρχουσα επιφάνεια (ξυλο, πλακακι, μαρμαρο, τσιμέντο), και έπειτα τοποθετείται το δάπεδο πάνω στο υπόστρωμα. Η μόνη προυπόθεση είναι να είναι λεία η κάτω επιφάνεια.
2. κολλητό. Κατευθείαν κολλιέται πάνω στην υπάρχουσα επιφάνεια, η οποία πρέπει να είναι λεία. Σε περίπτωση που θα κοληθεί πάνω σε τσιμεντοκονία πρέπει να ασταρωθεί και μετά να κοληθεί το δάπεδο με κόλα ελαστική.

Ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος τοποθέτησης;
Και οι δυο τρόποι ειναι εξίσου καλοί.Παρόλα αυτά η περίπτωση του κολλητού δαπέδου είναι καλύτερη επιλογή, εφόσον υπάρχουν οι προυποθέσεις του υποστρώματος γιατί γίνεται ενα με το δάπεδο. Είναι απόλυτα διασφαλισμένο στις διαστολές του ξύλου γιατί προστατεύεται απο την κόλα. Ενα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρησιμοποιείται αρμός διαστολής του ξύλου, όπου κατι τέτοιο θα ήταν άσχημο απο άποψη αισθητικής.

Ο πλωτός τρόπος τοποθέτησης δεν σημαίνει οτι είναι υποδιαίστερος έχει όμως την ευαισθησία της διαστολής, γι” αυτό και χρησιμοποιούμε αρμούς διαστολής σε όλες τις πόρτες και αφήνουμε παντού 1 πόντο κενό γύρω στον χώρο για να μπορεί το πάτωμα να κινηθεί. Τοποθετείται σε υπόστρωμα 2-3 χιλιοστών από πολυαιθυλένιο ή φελό και στις πόρτες χρησιμοποιούμε αρμούς διαστολής ή υψομετρικής διαφοράς απο αλουμίνιο ηλεκτροστατικής βαφής.

Είναι κατάλληλο για ενδοδαπέδια θέρμανση;
Φυσικά, στην περίπτωση που τοποθετηθεί κολλητό δεν υπάρχει κανένα πρόσβλημα, ενώ στην περίπτωση του πλωτού πρεπει να χρησιμοποιηθεί ειδικό υπόστρωμα κατάλληλο για ενδοδαπέδια θέρμανση.

Ποιες είναι οι Διαστάσεις του:
Oι διαστάσεις του προγυαλισμένου δαπέδου είναι τυποποιημένες και είναι οι εξής:
πάχος 14 mm, πλάτος 190 mm και μήκος 2250 mm.
 

← ←
Πατώματα

 

mastwood dris-oak-3-loridon

mastwood dris whin1b

mastwood dris whin2

mastwood iroko-kambala-3

mastwood iroko-kambala

mastwood jatoba-1

mastwood jatoba-3

mastwood 122

mastwood white-oak-1

  1 εώς 9  
Powered by dclick.gr